torsdag 28. januar 2016

Luftrensere

Nå har jeg igjen begitt meg ut på ukjent grunn - stueplanter! Jeg, som ikke klarer å holde liv i kaktuser en gang, har gått til innkjøp av opptil flere grønnplanter til stua. Hvorfor? Jo, jeg ble inspirert av et innlegg på den nye bloggen minoase.no. Der kunne jeg lese om planter som renser luften inne i stua. Genialt! Så... derfor er jeg villig til å prøve igjen. Jeg har noen få andre planter også (som fredsliljen på det siste bildet), men problemet er at de sjelden varer så lenge. De fleste jeg kjøpte i dag skal visstnok være ganske lettstelte, så nå krysser jeg alt jeg har av fingre og tær for at dette skal gå bra. For jeg må innrømme at jeg synes det er koseligere inne nå, rett og slett. 

    Eføy
    Grønnrenner
    Gullranke og Fikustre. 
    Og nok en Eføy. 

Maj Brit 

lørdag 16. januar 2016

Roseislykt

Jeg har med stor glede fulgt med på islyktuka i regi av Moseplassen sist uke. Jeg har prøvd meg på noen små lykter både i boller og ballong. Det ga mersmak og jeg hadde nå lyst til å prøve meg på en roseislykt. 


Det var ikke riktig like enkelt som de små. Den første utfordringen var å få blomstene til å holde seg inntil veggen av bøtta. Jeg festet med tape på toppen av bøtta, men de skled ut da jeg fylte på vann. Burde muligens ha fylt vann først og deretter stukket rosene ned i vannet. 

Neste utfordring var frysetiden. Det har vært veldig kaldt i det siste, ned mot -28 på natten, så jeg var redd bøtta skulle bli gjennomfråssen før jeg rakk å få den inn. Det skjedde nesten, så jeg fikk en ganske stor jobb med å forme hullet i midten. Men med litt tålmodighet og hjelp fra min husbond, gikk det til slutt. Som dere ser på bildene nøyde han seg ikke med en skarve varm ballong. Her måtte det sterkere krutt til! 









Det ble også en ganske stor jobb å få vekk det øverste hvite islaget, som hadde samlet seg i bunnen av bøtta. Vet ikke helt hva man skal gjøre for å unngå det. Hvis det i det hele tatt er mulig? 

Men, nå som "jobben" er gjort er jeg veldig fornøyd med resultatet. Som jeg har sett andre har skrevet, er dette en utrolig fin aktivitet i vinterkulda. 

Ha en fin dag!
Maj Brit 






tirsdag 12. januar 2016

Fuglemat

Siden det første besøket av småfugler i høst, har de kun vært tilbake et par ganger, men jeg gir meg ikke...

Samboeren min er verdens snilleste og han vet at jeg ønsker meg fugler i hagen. De er det dessverre ikke bare å få kjøpt et sted, så isteden kjøpte han boka fuglefryd til meg ❤️ 

Den var dessverre litt skadet nederst i høyre hjørne på permen, men heldigvis uskadet inni. Jeg har kost meg med boken de siste dagene og den har gitt meg ny inspirasjon til å prøve å lokke fuglene inn i hagen vår. 

Tidligere i høst laget jeg egne meiseboller. Som det står i boka, er det ikke vanskelig. I dag har jeg laget en ny runde. Jeg satt nemlig igjen med en masse nøtter etter jul som jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre med. Det ble ikke knekt så mange nøtter rundt sofabordet i jula som jeg hadde håpet på. Jeg ble kanskje litt revet med i julehandelen - romantisk tanke om at det skulle bli så koselig å knekke nøtter, slik vi gjorde da jeg var lita... Ja, ja tidene forandrer seg. 

Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Nå er meisebollene mine fulle av godsaker som jeg håper kan friste små fugler. 


Jeg byttet samtidig ut solsikkefrøene i fuglemateren og hang ut et halvt eple i stjernen min. Så nå er det bare å vente på gjestene. Det er meldt veldig kaldt fremover, så kanskje de må ut på leting etter ekstra mat. Det er lov å håpe. 



Måtte bare også ta bilde av de "gamle" meisebollene. Stemningsfullt med snøen som har dekorert materen. På det nederste bildet ser dere det siste desperate stuntet mitt. Jeg har plassert det utkastede juletreet i nærheten av fuglematen i håp om å lage et skjulested for fuglene...



Ha en fortsatt fin dag!
Maj Brit 



søndag 10. januar 2016

Snømåking

Da har vi unnagjort vinterens første snømåking. Temperaturen har skiftet fra -15 grader til -2, så nå var det bare friskt og godt å være ute. Å måke på gamlemåten (det vil si uten snøfres) er tungt, men gir noen fordeler. Vi prøvde å samle mesteparten av snøen i en haug, slik at guttene kan lage snøhule i morgen. Gøy! 





Ha en fortsatt fin kveld!
Maj Brit 

fredag 8. januar 2016

Vinter i hagen

I skrivende stund er det -12 grader ute og jeg sitter inntullet i et pledd på sofaen med røde øyne og rennende nese. Kunne likevel ikke la være å lure meg ut en liten tur for å få tatt noen bilder. Det er så utrolig vakkert ute nå. Kaldt vintervær med et lite melisdryss av snø. Mer nostalgisk vinterfølelse kan man vel ikke få. Fikk nesten følelse av blåtime til og med. Kameraet mitt er dessverre ikke godt nok til å få med seg det lyset, men jeg liker bildene likevel. Vi har fire årstider i Norge og det er godt når vi merker forskjell på dem!









Ha en fin dag!
Maj Brit