mandag 28. mars 2016

Perleblomster

I fjor på denne tiden gikk jeg til innkjøp av noen fantastisk fine perleblomster. De gledet meg lenge og da de visnet ned bestemte jeg meg for å prøve å bevare dem. De fikk stå å tørke en god stund før jeg plantet dem ut. Tror likevel at jeg kanskje ikke ventet lenge nok, for før vinteren tok skikkelig tak begynte de å komme opp av bakken! 

Jeg kom hjem fra påskeferie sent i går kveld og var spent på å gå ut i hagen i dag. All snøen har nemlig regnet vekk mens vi har vært borte. Det hadde ikke skjedd så veldig mye ennå, men det som overrasket meg mest er at spirene fra perleblomstene ser ut til å ha overlevd? Kan det være mulig at de har klart seg under snøen, selv om de var kommet litt opp av bakken? 


Jeg får vente i spenning og se hva som skjer. Vi er heldige vi som har hage, så mye å glede seg over! 

Maj Brit 

søndag 20. mars 2016

Sommerfugler

I går så jeg årets første sommerfugler i hagen. Det er MYE tidligere enn i fjor. Husker ikke helt, men mener det var først ut på sommeren. Jeg hadde mange sommerfugler på mynten min. Kanskje det er "barn" av dem jeg så :-) Jeg rakk dessverre ikke å få tatt bilder, men de var av den oransje typen jeg hadde mest av i fjor. Nå er det våååååår!!!!! 

mandag 14. mars 2016

Georgineknoller

I fjor gikk det ikke bra med den ene knollen jeg hadde prøvd å overvintre. Derfor var jeg nødt til å kjøpe meg nye knoller, som jeg plantet i fjor vår. Disse kom opp, men de hadde nok stått litt for varmt og med litt for lite lys. Plantene ble lange og hengslete. De fikk imidlertid ganske mye blomster, så da høsten kom bestemte jeg meg for å prøve overvintring  en gang til. 

Disse tok jeg frem nå i helga. De har ligget i en plastkasse i en frostfri bod i vinter. De har ikke hatt noe over seg, så de så nokså tørre ut. Må innrømme at jeg ikke fikk den helt store forhåpningen, men hva fikk jeg se?! På to av knollene var det begynt å komme skudd!! 


Det kan da ikke bety noe annet enn at det er liv i dem? Nå har fire knoller kommet i jord. I år har jeg satt dem inn i hobbyrommet hvor det er svalere og lysere enn i kontorvinduet hvor de sto i fjor. Så nå krysser jeg fingrene for at jeg lykkes bedre i år. Det er ikke lett dette med hage, men gu så gøy når man får det til!

Maj Brit 

søndag 13. mars 2016

Hagemøbler

Tra la la. I dag har vi ryddet platten fri for snø og satt ut litt hagemøbler. Vårfølelsen begynner sakte men sikkert å snike seg på. I fjor på denne tiden hadde noen av løkene mine begynt å spire. Jeg kan ikke si det samme i år. Det ligger ennå et ca 20 cm lag med snø i hagen, så det er med spenning jeg venter på hva som dukker opp når den forsvinner. 



Ha en fortsatt strålende dag!!
Maj Brit 


fredag 4. mars 2016

Så-tid

Da er vi i gang med årets så-prosjekt. Jeg har ingen grundig plan på hva vi skal så i år, men jeg kom hjem med to pakker frø i går. En til meg og en til sønnen min. Prydtobakk og månedsjordbær/alpejordbær. Vi driver å leser "Den hemmelige hagen" nå og i dag spurte han om han kunne få sin egen hage som er bare hans. Det synes jo jeg er litt stas da. 

I fjor var det kun Fargekragen jeg lyktes med. Håper på litt bedre resultater i år. 



Nå står frøene og koser seg i varmen på badet. Der skal de få stå til de forhåpentligvis begynner å spire. Synd jeg ikke fikk tatt bilder av frøene. Pussig nok var frøene i begge pakkene noe av det minste vi har sett. Skjønner godt at sønnen min tvilte på om det kunne bli noe av disse! 
Nå venter vi i spenning :-) 

Ha en fin dag!
Maj Brit