tirsdag 26. mai 2015

Kuriositet

Sønnen min fant en "dobbel" hestehov rett utenfor hagen vår. Jeg måtte ta bilde av den, for jeg har aldri sett noe sånt før. Vi kalte den for en siamesisk hesteov :-) For alt jeg vet er kanskje dette et vanlig fenomen, men for oss ble det en kuriositet. Noen som har sett det samme?




Maj Brit

fredag 22. mai 2015

Hurra! Gjerdet er ferdig!

Så utrolig deilig følelse! I dag ble vi ferdige med gjerdet. Jeg begynte, som tidligere nevt, gravearbeidet 27. april. Så, det har tatt sin tid å få ferdig hullene til stolpene. Leire er ikke akkurat lett å jobbe med... Resulterte blant annet i en skikkelig vond kink i ryggen,
men jeg ga ikke opp :-) Egentlig veldig fornøyd med det.

I dag hadde samboeren min tatt seg fri fra jobb for å kunne hente ferdig sement rett fra leverandør (ble faktisk mye billigere enn å blande selv). Vi trommet sammen et lite dugnadslag bestående av oss to, svigerfar og en onkel, sånn at vi skulle rekke å bli ferdige før sementen herdet. Gjett om det gikk unna! Hadde trodd at vi kun skulle bli ferdige med stolpene i dag, men her står vi med fiks ferdig gjerde. Må si at dette klikk-systemet var utrolig genialt å jobbe med.




Det har vært surt og kaldt hele dagen, med noen regnbyger innimellom. Ikke akkurat det været vi hadde håpet på når denne jobben skulle gjøres. Men, nå i kveld tittet solen frem et lite øyeblikk og viste frem en nydelig regnbue. Måtte bare ta bilde av den også. 



Maj Brit


lørdag 16. mai 2015

Utekjøkkenet tar form

Den 6. april bygde vi kjøkkenbenken som er tenkt som en del av utekjøkkenet. I dag fikk husbonden satt på natursteinflisene vi kjøpte (på salg) for noen uker siden. Jeg har vært så spent på hvordan det skulle bli, og gjett om jeg ble fornøyd! Synes det ble kjempefint og gleder meg til å plante urter i bedret ved siden av :-) 



Imens han drev med det, bestemte jeg meg for å utvide reportuaret mitt. Nabokona er så flink til å bygge og bruker saga som en lek, så hun har inspirert meg til å prøve det samme. Ja, hvorfor skulle ikke jeg klare det? Så jeg satte i gang å måle og sage og skru. Og sannelig ble det ikke til to trappetrinn ned fra platten - ett på hver side av blomsterkassen. Må innrømme at jeg er litt stolt av meg selv. Maj Brit gjør ting hun ikke kan :-) Det ene trappetrinnet vises på bildene over. 

Så, da er det bare listene rundt kanten av urtebedet og benkeplaten igjen før utekjøkkenet er ferdig! Apropos benkeplate. Vi hadde jo lyst å kjøpe steinplate, men fy så dyrt det er! Nå har vi kommet frem til at vi finner noen fine fliser i stedet. Tror det kan bli ganske fint. 

Maj Brit 

lørdag 9. mai 2015

Betulia og Slyngpelargonia

Nå har jeg sjekket langtidsvarselet og det er ikke meldt nattefrost i nærmeste fremtid. Varslet gikk faktisk helt frem til 16. mai. Så da tillater jeg meg å tro at det ikke blir noe mer av den slags før til høsten igjen. Det er i alle fall lov å håpe.

I går fikk jeg plantet tre Hosta løker, som jeg kjøpte på Hagemessen. Har seks til som må i jorda snart, men jeg må først finne noe å plante dem i! Planen er å bygge et tilsvarende opphøyet bed som vi har rundt platten, på fremsiden av huset også, men så langt er vi ikke kommet ennå. På fremsiden av huset er det kun morgen- og litt kveldssol, så jeg må velge planter som liker mye skygge.

Det har vært litt sånn nedprioritert område på forsiden, men i år tenker vi som sagt å gjøre noe med det. Begynte så vidt i dag. Plantet tre Betulia i kassen under kjøkkenvinduet. Liker så godt disse med den sterke røde fargen. Hadde de på balkongen da vi bodde i Oslo, også den skyggefull, så jeg håper de vil trives der.


Ble så inspirert av det gode langtidsvarselet at jeg også kjøpe planter til de to balkongkassene mine. Var usikker på hva jeg skulle velge, men landet til slutt på røde Slyngpelargonia. Har aldri prøvd de før, men håper de liker mye sol og vind. De henger rimelig utsatt til der oppe i høyden på solsiden av huset.


Maj Brit

onsdag 6. mai 2015

Rosemandel

Jeg har et Rosemandel-tre (Prunus triloba) stående i en ganske stor krukke på fremsiden av huset. Dette kjøpte jeg på Myrvold planteskole på Jessheim i juni i fjor. Det blomstrer i mai, så jeg har ennå ikke hatt gleden av å se det blomstre. Som med alt annet, har jeg også vært spent på om dette hadde klart seg gjennom vinteren. Og det har det! Det har stått under tak i carporten, så det har vært litt skjermet.

Nå er det massevis av små rosa kropper på det, som bare venter på å få springe ut. Gjett om jeg gleder meg!



Lykke - lykke - lykke :-)

Maj Brit

tirsdag 5. mai 2015

Fuksia - plantene mine

Ja, nå kan jeg si plantene - for jeg kjøpte jo tre stk på Hagemessen i tillegg til den ene jeg har overvintret. Og alle lever fortsatt :-)

I dag var det tid for omplanting. Først ga jeg de tre små nye litt større potter. Han jeg kjøpte de av sa at jeg burde ta gradvis større potter, så da stoler jeg på at det blir bra. De står fortsatt i kjøkkenvinduet mitt og ser ut til å trives med det. De heter henholdsvis (fra venstre) Frank Unsworth, Galaderiel og Margaret Roe. Tenk om de blir like fine som de var på bildene av dem!


Den som jeg har overvintret har også fått ny og litt større krukke i dag. Jeg byttet til ny frisk jord iblandet både litt sand, kugjødselkompost og en anelse hønsegjødsel. Aner ikke om dette var lurt, men jeg håper på det. Jeg tror jeg hadde rett, det ser absolutt ut som om det er liv i denne. Den er riktignok ikke overdådig bladrik ennå, men jeg heier på den.


Maj Brit