tirsdag 1. september 2015

Silkekattost

Siste helga i juli var jeg innom Mjærum Staude- og Urteutsalg. Det var siste helga hun hadde åpent for sesongen og som hun sa selv - utvalget var derfor litt begrenset. Hun anbefalte meg å komme tilbake i mai neste år :-) Men, det var likevel ikke vanskelig å finne noe som fristet. Jeg kom hjem med både en hvit julerose (Helleborus Niger), en rosa høstanemone (Anemone Japonica), to rosa steppesalvier (Salvia nemorosa) og tre rosa silkekattoster (Siddalceax Culturen). Sistnevnte fikk jeg ikke plantet ut i bedet før i går! Håper inderlig de tålte å stå litt, men det må jeg vel vente til neste år med å få svar på :-)

Jeg satte de øverst i skråningen min, bak insektshotellet. Tenkte det kunne bli fint mot den grønne tujahekken til naboen. Blir spennende å se til neste år. Leste at disse staudene blomstrer fra juni til september og stemmer det er jo det bare lekkert!
Maj Brit

8 kommentarer:

 1. Så nydelig silkekattost! Jeg har også kjøpt tre Helleborus niger i sommer, og er veldig fornøyd med de. Ha en riktig fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja jeg leste så mange fine blogginnlegg om julerosen nå i vår at jeg ble fristet til å kjøpe en selv. Får håpe den klarer seg gjennom vinteren :-) Ha det riktig fint du også!

   Slett
 2. Gøy med nye planter, jeg har planer om å komme meg avgårde til et hagesenter så snart det slutter å regne her.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er Veldig gøy! Vurderer selv å ta meg en tur til før vinteren kommer. Kan jo hende de har noe fint på salg :-)

   Slett
 3. Svar
  1. Tusen takk. Ja, jeg tror det kan bli fint når/hvis den trives her hos meg.

   Slett
 4. Du har fått deg et fint knippe planter. Kjekt med salg. Silkekattosten var helt nydelig. Det blir nok fint mot den grønne hekken til naboen. Ha en god kveld.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja jeg er veldig fornøyd med alle jeg kjøpte. Ha en fin dag du også!
   Maj Brit

   Slett