torsdag 22. september 2016

Dronning Ingrid


Jeg overvintret to Dronning Ingrid planter i fjor. Jeg klipte dem helt ned og satte de i en kjølig og mørk bod. Jeg var derfor spent utpå våren da jeg tok dem frem. Hadde de overlevd? 

Jeg begynte med å sette dem lyst og litt svalt i mars, ca 10-15 grader. Jeg vannet forsiktig og lot de stå slik en god stund. Vannet bare litt av og til. Og jaggu meg, etter en tid begynte det å komme frem små grønne blad. 

Da det var på tide å plante de ut fikk de ny jord og ganske mye hønsegjødsel og jeg plantet dem sammen i en stor balge. Hele sommeren gikk og de vokste seg store og fine, men de blomstret ikke. Ikke før litt ut i august kom de første blomstene. Gjett om jeg ble glad! Og nå skriver vi 22. september og de er fortsatt like fine. Lykke!!

Det er lenge siden sist jeg skrev. Kjenner at det var litt godt å skrive igjen. Sommeren i år har vært trist for oss. Vi mistet en kjær onkel i juni og hodet har derfor vært et helt annet sted enn i hagen. Det betyr likevel ikke at vi ikke har kost oss i hagen i sommer. Den har vært veldig fin å ha og sitte i, i tankefulle stunder. Vi har også fått gjort noen prosjekter i hagen i år som jeg skal prøve å skrive litt om senere. 

Maj Brit 

7 kommentarer:

 1. Så flott Dronning Ingrid! Flink du! Trist å miste noen du er glad i, og det er ikke rart at du har hatt tankene dine andre steder enn hagen! Jeg mistet min mor for tre år siden, og klarte ikke å levere bilder til en utstilling, for jeg mistet fokus og måtte melde avbud. Sånn er det av og til, dessverre. Ha en god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig innlegg. Veldig koselig at du vil følge meg. Håper det blir mer å følge med på etter hvert :-)

   Slett
 2. P.S, Jeg tok like godt å la meg til som følger :)

  SvarSlett
 3. Det er ikke alltid ting blir som vi har tenkt, men pelargoniaen din var i hvert fall kjempefin, håper du får en fortsatt fin høst i hagen.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ønsker deg også en riktig fin høst :-)

   Slett