lørdag 16. januar 2016

Roseislykt

Jeg har med stor glede fulgt med på islyktuka i regi av Moseplassen sist uke. Jeg har prøvd meg på noen små lykter både i boller og ballong. Det ga mersmak og jeg hadde nå lyst til å prøve meg på en roseislykt. 


Det var ikke riktig like enkelt som de små. Den første utfordringen var å få blomstene til å holde seg inntil veggen av bøtta. Jeg festet med tape på toppen av bøtta, men de skled ut da jeg fylte på vann. Burde muligens ha fylt vann først og deretter stukket rosene ned i vannet. 

Neste utfordring var frysetiden. Det har vært veldig kaldt i det siste, ned mot -28 på natten, så jeg var redd bøtta skulle bli gjennomfråssen før jeg rakk å få den inn. Det skjedde nesten, så jeg fikk en ganske stor jobb med å forme hullet i midten. Men med litt tålmodighet og hjelp fra min husbond, gikk det til slutt. Som dere ser på bildene nøyde han seg ikke med en skarve varm ballong. Her måtte det sterkere krutt til! 

Det ble også en ganske stor jobb å få vekk det øverste hvite islaget, som hadde samlet seg i bunnen av bøtta. Vet ikke helt hva man skal gjøre for å unngå det. Hvis det i det hele tatt er mulig? 

Men, nå som "jobben" er gjort er jeg veldig fornøyd med resultatet. Som jeg har sett andre har skrevet, er dette en utrolig fin aktivitet i vinterkulda. 

Ha en fin dag!
Maj Brit 


3 kommentarer:

 1. Det ble nå veldig vakkert, dette! Men skjønner det ikke er bare enkelt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det var litt jobb, men utrolig gøy!

   Slett
 2. Det ble nå veldig vakkert, dette! Men skjønner det ikke er bare enkelt.

  SvarSlett