mandag 14. mars 2016

Georgineknoller

I fjor gikk det ikke bra med den ene knollen jeg hadde prøvd å overvintre. Derfor var jeg nødt til å kjøpe meg nye knoller, som jeg plantet i fjor vår. Disse kom opp, men de hadde nok stått litt for varmt og med litt for lite lys. Plantene ble lange og hengslete. De fikk imidlertid ganske mye blomster, så da høsten kom bestemte jeg meg for å prøve overvintring  en gang til. 

Disse tok jeg frem nå i helga. De har ligget i en plastkasse i en frostfri bod i vinter. De har ikke hatt noe over seg, så de så nokså tørre ut. Må innrømme at jeg ikke fikk den helt store forhåpningen, men hva fikk jeg se?! På to av knollene var det begynt å komme skudd!! 


Det kan da ikke bety noe annet enn at det er liv i dem? Nå har fire knoller kommet i jord. I år har jeg satt dem inn i hobbyrommet hvor det er svalere og lysere enn i kontorvinduet hvor de sto i fjor. Så nå krysser jeg fingrene for at jeg lykkes bedre i år. Det er ikke lett dette med hage, men gu så gøy når man får det til!

Maj Brit 

4 kommentarer:

 1. Hei! Det er utrolig morsomt når man får det til, nesten som å vinne i lotto! Jeg har fått mange gledelige overraskelser i vår, og kanskje blir det flere :)Ha en fin og spennende vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er heldig som har sett resultater allerede! Ha en riktig fin og spennende vår du også!

   Slett
 2. I fjor høst pakket jeg inn mine georgineknoller i avispapir og oppbevarte dem på soverommet, som er nokså kjølig! Nå står de i stuen, og er blitt store og kraftige, men de skulle nok hatt mer lys! Artig når de kommer igjen, selv om en ikke skulle tro det ble noe i det hele tatt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Avispapir, det var en god ide. Da blir de sikkert ikke like tørre som mine ble. Gøy å høre at du har fått til dine. Det gir meg et lite håp om at jeg kanskje også får det til :-)

   Slett