lørdag 23. april 2016

Prosjekt humlehus

Jeg gikk til innkjøp av et humlehus i fjor høst. Full av iver og entusiasme satte jeg det rett ut i hagen. Jeg håpet vel at en mus kunne bo i det i vinter, slik at det ble ekstra fristende for humlene nå i vår. Vel, det skulle jeg IKKE gjort. Huset tålte nemlig ikke vinteren og begynte som smått å mugle helt bort da snøen ble borte. Gjett om jeg ble lei meg!! Jeg burde vel skjønt at materialene var ubehandlet og ikke ville tåle det, men jeg tenkte rett og slett ikke så langt. Det var jo laget for å stå ute... 

Jeg bestemte meg fort for å prøve å redde det. Så jeg tok det inn og lot det få tørke helt. Deretter fikk jeg hjelp av min lille hjelper til å pusse det grundig med sandpapir. Jeg synes resultatet ble ganske bra, så jeg vil gi det en ny sjanse ute i hagen. 

Jeg så på NRK programmet "Naturligvis" som handlet om humler og villbiene våre for en stund siden og prøvde å gjøre det samme for å lage et koselig bol inne i huset. Så nå gjenstår det bare å se om det er noen som vil flytte inn. Og ikke vet jeg, kanskje jeg er litt sent ute? Vel, jeg  får vente i spenning.

Nå står det foran utekjøkkenet.
Maj Brit

2 kommentarer:

  1. Så fint det ble! Rart at de lager humlehus som ikke tåler å stå ute! Håper humlene flytter inn i år da, det er i alle fall ikke for sent. Jeg fikk det ikke til i fjor, men jeg tror jeg plasserte det på feil sted. Så jeg har tenkt å prøve og eventuelt feile til jeg får det til :) Ha en fin søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, ja det ble ikke så værst. Håper vi lykkes begge to i år med å få noen som vil flytte inn 😃

      Slett