onsdag 4. mars 2015

Georgineknoll

Ups, nå vet jeg ikke helt om jeg kanskje har gjort noe dumt. Fikk en nyhetsmail fra Bakker i går om hagetips i mars. Der sto det at georgineknollene kunne plantes nå. Uerfaren som jeg er tar jeg jo mer enn gjerne i mot råd. Så det bar i vei inn i boden for å finne knollen min. Ja, for jeg har bare en. En liten knoll, som jeg ikke helt husket hvor jeg hadde lagt... Men, til slutt fant jeg den og satte ivrig i gang med plantingen. (Lite visste jeg om at jeg senere på kvelden skulle lese anbefalinger om å vente med å plante de til ca en måned før de kan settes ut.)

Jeg fant frem en ganske stor krukke og fylte bunnen med lecakuler, med duk over. Deretter fylte jeg på med jord iblandet kugjødselkompost... Aner ikke om den blandingen er bra. Kanskje jeg skulle brukt såjord? Deretter plantet jeg knollen i jorda, etter at den hadde ligget en liten stund i vann. Den så nemlig så innmari inntørket ut. Vet jo i sannhetens navn ikke hvordan de skal se ut, men dette var stusslige greier. Og så leste jeg senere på kvelden at de skal plantes i små potter... Ja, ja, det skal ikke være så enkelt.

Vel, i og med at jeg ikke har mer enn en knoll, får jeg vel tåle det, hvis dette gikk rakt åt skogen. Vi får se. Gøy er det i alle fall! 

Maj Brit

3 kommentarer:

 1. Hei! Fordriving er jo det man kan begynne med nå. Dette for å få tidlig blomstring. Jeg bruker å plante mine rett ut ca. 1. mai, så kommer de opp når de har lyst...
  Kan være gunstig å legge de i vann over natta om de er inntørket. Kan ikke se om din er uten håp. Hvis det er litt spenst og "kjøtt" i den tykke rota, er det håp. De har mye livskraft! Det ser du snart, om det kommer opp et lite skudd eller fler opp fra krukka du setter til driving.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for innspill :-) Ja, da får jeg bare vente og se. Kanskje det er håp i hengende snøre. Hvis jeg skulle være så heldig å få opp noen skudd, blir vel utfordringen å få gitt den nok lys. Krukka jeg plantet i passer ikke akkurat i vinduskarmen...

   Slett
 2. Hei jeg har plantet ut min knoll, men så har det vært frost. Det hadde kommet opp litt men jeg har sett at den hadde frøset. Er det noe spesielt jeg kan gjøre. Håper på svar.

  SvarSlett